Afval is de spiegel van de samenleving

 

Afval bestaat altijd. Als je het op zijn beloop laat, is afval een risico voor de gezondheid van de aarde en daarmee dus ook voor de mens. We streven daarom naar een samenleving die zo weinig mogelijk afval produceert en zo veel mogelijk afval hergebruikt. Zo werken we aan een gezonde en mooie leefomgeving voor iedereen.

Afval vertelt een verhaal. Dagelijks krijgen we kennis over afval boven tafel door allerlei soorten afval grondig te onderzoeken en te analyseren. Die kennis gebruiken we weer in adviezen aan opdrachtgevers om samen te komen tot meer gescheiden afvalinzameling en minder restafval. Op deze manier werken we aan lokale verduurzaming.

De manier van organiseren maakt ons uniek. Ons deskundige veldteam speurt op locatie naar waarde in afval. Het overall verruilen we moeiteloos voor een overhemd. Van onderzoek tot advies: we hebben alles in huis. Hieronder zie je ons team. Wil je ons beter leren kennen? We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken op 085-7731995 of via info@deafvalspiegel.nl.

In 1985, in de hoogtijdagen van milieuactivisme en werkloosheid…

Lees meer

… ontstonden we als Stichting Bureau Milieu en Werk vanuit de gedachte dat ‘het milieu’ een werkgever kon zijn. De focus op afval werd steeds groter, waarna we medio jaren ’90 een B.V. werden en uiteindelijk in 2015 ‘De AfvalSpiegel’ gingen heten.

Als je ons kent, weet je dat we met beide benen op de grond staan en op bevlogen wijze bezig ben met het interessante fenomeen ‘afval’. Trouw als we zijn, en met een groot hart voor het milieu, staan we altijd klaar om organisaties op een zorgvuldige manier verder te helpen met hun afvalvraagstukken.

Daarbij staat de kwaliteit van de onderzoeksresultaten voorop, omdat deze de bouwstenen vormen van onze kennis. We zijn eerlijk en realistisch over afval. Daarnaast inspireren we de samenleving tot nadenken over afval en stimuleren we positief afvalgedrag.

Want afval is de moeite waard.

Auke Roos

Auke Roos
Projectleider uitvoering

Doris Tielemans

Doris Tielemans
Onderzoek & Data-analyse

Britta Aarts

Britta Aarts
Advies & Onderzoek

Jannes van Dooren
Coördinatie Veldonderzoek

Simone Lindhout

Simone Lindhout
Advies & Projectleiding

Ton Daamen
Advies & Projectleiding

Veldteam
Veldonderzoek

Wim Snijder
Directeur

Wil je onderdeel worden van ons team?

Afval is de moeite waard.