Afvalplan Gilze Rijen in nieuwe fase

Na hard werken gaat De AfvalSpiegel samen met de gemeente Gilze en Rijen een nieuwe fase in van het afvalplan. De inwoners moeten vanaf nu hun afval beter gaan scheiden, zodat er minder restafval overblijft. In de komende maanden plaats de gemeente ondergrondse containers voor het restafval, en wordt het herbruikbaar afval aan huis opgehaald. Op termijn evalueert De AfvalSpiegel of de inwoners daadwerkelijk het afval beter zijn gaan scheiden.

Achter de schermen wordt er al een jaar hard aan gewerkt. De start van het anders inzamelen komt steeds dichter bij: het wegbrengen van restafval naar ondergrondse containers en het verzamelen van herbruikbare stromen aan huis. Dit alles met het doel om minder restafval te produceren. Bij een dergelijke verandering komt een hoop kijken. Van besluitvorming in de gemeenteraad, het bedenken van de ondergrondse containerlocaties, het te woord staan van bewoners op informatieavonden, het schrijven van bewonersbrieven en het ontwerpen van flyers over hoe bijvoorbeeld een ondergrondse container werkt. De AfvalSpiegel ondersteunt de gemeente in het gehele proces.

'Het mooiste aan deze opdracht vind ik dat we zowel betrokken zijn geweest bij de besluitvorming om tot dit afvalplan te komen als de ondersteuning bij de realisatie van het anders inzamelen', aldus Ton Daamen, specialist afvalbeleid & -beheer.

Meer weten over onze ondersteuning bij veranderingen? Neem dan gerust contact met ons op. Bel naar 085-773 1995 of mail naar Ton Daamen via ton@deafvalspiegel.nl.Afval is de moeite waard.