icoon-bedrijven

Evenementen

Jaarlijks vinden er zo’n 700 festivals plaats in Nederland. In totaal komen hier 21 miljoen bezoekers op af, bij uitstek momenten waar (veel) afval ontstaat. De AfvalSpiegel heeft zich gespecialiseerd in afval op evenementen.

   
   

down

afvalpunt

Groen, Groener, Groenst

 

In samenwerking met Festival Mundial ontwikkelde de AfvalSpiegel ‘Groen, Groener, Groenst’, een 3-jarenplan om het festival schoon en afvalvrij te maken. Dit plan leent zich uitstekend voor verdere implementatie en vormt een stappenplan om tot een afvalvrij evenement te komen. Het publiek wordt op verschillende (communicatieve) manieren gestimuleerd om afval op de juiste manier te scheiden, er wordt gestreefd naar bewustwording en gedragsbeïnvloeding bij de bezoeker. Het einddoel is een evenement waarbij al het afval dat – onvermijdelijk – ontstaat weer (her)gebruikt kan worden.

[/vc_row]

   
   

Dancing crowd at party

Onderzoek

 

Afval en reststromen vormen de kern van ons onderzoek. Ook voor festivals en andere evenementen kijken wij naar de herkomst, samenstelling, herbruikbaarheid en energie-inhoud van afval. Waar ontstaat zowel front- als backstage het afval? Op welke manier kan dit – door middel van gedragsbeïnvloeding van bezoeker en participant – verminderd worden? Welke beslissingen op het gebied van inkoop en leveranciers kunnen in de voorbereiding al bijdragen aan vermindering van het (publieks-)afval? Het onderzoek leidt tot een concrete feitenbasis voor het afvalbeleid op evenementen.

[/vc_row]

   
   

Stocksy_txpe4c8fce746Q000_Medium_526203

Afvalplan evenementenvergunning

 

Een afvalplan is steeds vaker onderdeel van een evenementenvergunning. Door onze ervaring met evenementen is De AfvalSpiegel de perfecte partij om mee te kijken naar de invulling van de gestelde criteria. Wij adviseren op welke manier zwerfafval beperkt kan worden en het evenemententerrein schoon achterblijft. Daarnaast adviseren wij hoe afval als grondstof apart gehouden kan worden en het evenement afvalvrij wordt.

[/vc_row]

Afval is de
moeite waard.

Bezoekadres
Kraaivenstraat 21-15
5048 AB, Tilburg

Postadres
Postbus 10311
5000 JH, Tilburg

Contact
085 – 773 19 95
info@deafvalspiegel.nl
 
 
 
 
© De AfvalSpiegel 2018 • Website door Toffey • Design door Evers + de Gier